Let's keep in touch:  photo social1_zpse9eeedfa.jpg  photo social2_zps47f4d8f8.jpg  photo social4_zpsee8d39f7.jpg  photo social5_zpse703f221.jpg  photo social6_zpsebac321b.jpg

Monday, October 20, 2014

Pelukis² Yang Melukis Kartun Yang Bertudung



Suka tengok kartun? Menonton kartun merupakan salah satu hobi saya. Bila disebut sebagai hobi, bila ada masa terluang barulah saya dapat tengok kartun dan biasanya saya lebih suka tengok 'movie' daripada yang kisah bersiri sebab 'movie' biasanya sarat dengan pengajaran dan ceritanya pun dalam 1-2 jam sahaja. Pagi tadi terjumpa gambar dari movie 'Tangled' yang bertudung labuh(seperti yang ditunjukkan diatas). Selepas upload gambar tu di instagram, tiba-tiba saya teringin nak tahu siapa sebenarnya pelukis kartun-kartun bertudung di internet ni? Sehinggalah saya terjumpa satu website ni dan ini antara pelukis-pelukisnya...

Friday, October 17, 2014

Tudung Singkat atau Tudung Labuh?

Tudung singkat vs Tudung labuh

Beberapa hari lepas, saya ternampak sehelai baju yang mempunyai bentuk yang menarik dan menggunakan material kain yang nampak selesa. Bentuk baju yang menarik perhatian saya biasanya baju yang jenis longgar dan nampak 'sweet' di mata saya. Tapi tudung apa yang sesuai dengan baju yang saya berkenan tu? Tudung yang singkat ataupun tudung yang labuh? 

Thursday, October 16, 2014

5 'M' yang anda perlu tahu tentang tudung syria ini


Tudung syria atau lebih dikenali sebagai 'Al Amira Hijab' di luar Malaysia merupakan salah satu tudung 'instant' yang mempunyai permintaan ramai. Saya suka tudung ni sebab kita tak perlu belit² tudung dan tak perlukan pin yang banyak. Kalau pakai pin pun, hanya nak pinkan dibawah dagu sahaja. Disini saya nak tunjukkan jenis tudung syria yang saya suka dan kenapa saya suka tudung ni....

Wednesday, October 15, 2014

Cara Memakai Tudung Square Scarf Yang Kecil(Tutup Dada)


Tutorial tudung kali ini memerlukan tudung empat segi yang bersaiz kecil. Tudung yang bersaiz kecil biasanya mempunyai panjang dan lebar kurang daripada 40 inci. Bagi sesiapa yang sudah menukar pemakaian tudung ke tudung yang lebih labuh tetapi sayang untuk membuang tudung lama yang bersaiz kecil, tutorial ini mungkin banyak membantu. Saya akan tunjukkan caranya secara teliti dalam video ini...