Saturday, June 21, 2014

Online Shop Ditutup Buat Sementara Waktu

Assalamualaikum,

Saya ingin meminta maaf online shop saya ditutup buat sementara waktu sebab stoknya harus dirombak balik semula. InsyaAllah fadzbiz.com akan dibuka semula sehari sebelum puasa. 

fadzbiz.com yang berwajah baru ^_^


Walaupun online shop saya ditutup, ebay shop saya masih dibuka dan kali ini saya membenarkan pelanggan dari Malaysia untuk membeli tudung² tertentu. Harganya semua dalam USD sebab saya masukkan barang dalam Ebay US. Saya akan menggunakan poslaju jika pelanggan dari Malaysia membeli dari ebay. Jadi, abaikan je syarat pos di Ebay tu ye. Yang itu hanya untuk pelanggan di luar negara sahaja. Harga tudung termasuk pos masih sama seperti pelanggan yang lain dan pembayaran MESTI dibuat melalui Paypal.


Feedback dari pembeli saya di Ebay. Setakat ni 'positive feedback' dari pembeli² saya di Ebay 100%.



Jika berminat, boleh lihat dengan lebih 'detail' di... ebay.com
Tudung yang baru saya ceritakan pada minggu lepas pun saya letak harga semurah $0.99 sehelai untuk dibida. Nak dekat raya ni, buatlah pilihan yang bijak ye :)


Saya ingin meminta maaf jika ada kekurangan dan tidak puas hati dengan setiap pembelian yang dibuat sebelum ini. Sesipa yang menegur, terima kasih saya ucapkan sebab kadang-kala saya tak sedar kesilapan saya. Semoga ibadat puasa kita nanti adalah ibadat yang paling indah dan diberkati Allah. 


Terima kasih...

Monday, June 09, 2014

Izabella Square Scarves VS Dubai Square Scarves

tudung terkini


Izabella Square Scarf:
izabella scarf tudung terkini
Item: Izabella square scarf hijab. This scarf drapes perfectly, and does not slip. - See more at: http://fadzbiz.com/muslimah/tudung-terkini-izabella-square-scarf-001a#sthash.iYv4DKT2.dpuf
Item: Izabella square scarf hijab. This scarf drapes perfectly, and does not slip.

Tudung segiempat yang dinamakan "Izabella" ini mudah dibentuk dan dipakai. Kainnya tidak terlalu licin jika dipakai dengan anak tudung. Anak tudung yang dirasakan sesuai dipakai dengan tudung ini ialah White acrylic underscarf.
White acrylic underscarf




Size: Approx 45 x 45 inches.
Size: Approx 45 x 45 inches.
Size: Approx 45 x 45 inches.
Size: Approx 45 x 45 inches.

Saiznya seperti saiz tudung yang biasa... tidak labuh sangat dan tidak terlalu singkat. Yang pasti, tudung ni boleh menutup aurat. Sila tutup di bahagian yang perlu ditutup ketika memakai tudung ni ye :)



 photo izabella_zps5cc2d474.gif
Material: Akel; Polyester.

Nama tudung ni bukannya "Akel" tapi material kainnya lebih kurang sama.




Dubai Square Scarf:

tudung dubai tudung terkini
This square scarf looks great as a hijab or with plain/solid outfit. Semi-sheer. Lightweight.

Tudung segiempat yang dinamakan "Dubai" ini semuanya jenis bercorak. Kainnya seperti bawal tapi tidak jarang seperti kebanyakan tudung bawal yang banyak dijual kebelakangan ini. Kainnya lebih mudah dibentuk dan tidak licin. Kalau nak bandingkan dengan tudung "Izabella", tudung ni lebih "terletak" apabila dipakai.


tudung dubai jahitan tudung
Size: Approx 45 x 45 inches.

Saiznya lebih kurang sama seperti tudung "Izabella"...


 photo dubai_zpsd9348c2a.gif 
Fabric: Cotton/Voile; handwash.

Material seperti tudung bawal tetapi tudung ini tak sejarang kain bawal. 


Harga kedua-dua tudung ni hanyalah RM15 setiap satu. 

Jika berminat, terus beli di fadzbiz.com.

Jangan lupa kumpulkan points... boleh beli tudung ini secara percuma setelah kumpul 15 points sahaja. Yeah... 15 points sahaja! :)

Tuesday, June 03, 2014

Tudung Singkat atau Tudung Labuh?

Tudung singkat vs Tudung labuh

Tudung yang manakah yang paling sesuai? Tudung yang singkat atau tudung yang labuh? 

Ada yang berminat dengan baju jenis macamni? Nampak selesa je bila tengok orang pakai baju jenis longgar macamni, kan. Tapi saya tak dapat membayangkan macammana rupa baju ni apabila dipakai dengan tudung. Jadi, semalam saya edit gambar baju ni sebab nak tengok jenis tudung yang manakah yang sesuai dengan baju comel ni. Rasanya tudung labuh lebih sesuai, kan? Kalau tudung singkat nampak macam "tak lengkap" je. Mungkin sebab tulah kita disyaratkan kalau berpakaian, pilihlah baju yang longgar dan dipadankan dengan tudung yang melepasi dada. Rupa²nya, itulah antara syarat wajib dan "cantik" untuk wanita bertudung.

Boleh juga kalau nak tinggalkan pendapat "tudung singkat atau tudung labuh" di FB page saya. Baju ni saya dapat inspirasi dari SINI.